Перша леді України Олена Зеленська заявила про запуск першого українського аудіогіду в данському музеї національної історії.

Детальніше про це дружина президента написала на своїй сторінці в Instagram.

Відомо, що Олена Зеленська займається активним просуванням української культури за кордоном. Цього разу вибір дружини Володимира Зеленського припав на Скандинавію – українська делегація запустила україномовний аудіогід у резиденції данських королів – музеї національної історії в замку Фредеріксборг.

"Як відомо, важливою складовою данської культури є філософія хюґе, що полягає у створенні затишної та дружньої атмосфери. Мені вона також близька. З огляду на всі виклики сьогодення, так важливо насолоджуватися красою навколишнього світу, жити в моменті, проводити час разом із сім’єю та близькими, знаходити час для прочитання гарної книги. Усе це і є щастям", - написала Зеленська.

Пост Олени Зеленської в Instagram / скріншот

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Перша леді подякувала Посольству України в Королівстві Данія, Міністерству закордонних справ та Музею національної історії Данії в замку Фредеріксборг. Вона відзначила їх активну роботу над втіленням цього проекту в життя.

"Я пишаюся, що він набирає обертів, а українська мова шириться світом!".

На закінчення Олена Зеленська написала, що наступні україномовні аудіогіди з'являться в Музеї природознавства в Берліні, Державному музеї мистецтв імені Ігоря Савицького в Узбекистані і в Музейно-меморіальному комплексі жертв політичних репресій і тоталітаризму «АЛЖИР» в Казахстані.

Нагадаємо, що Олена Зеленська домовилася з Бріджит Макрон про Версаль: "є місце і для українців".

Як повідомляв портал Знай.uа, Олена Зеленська прилетіла в Париж в костюмі за 8 мінімалок: улюблений бренд першої леді.

Також Знай.uа писав, що Володимир Зеленський зізнався навіщо прилетів до Франції:"щоб гармати мовчали".