Учасниця "Майстер Шеф професіонали" Катерина Яблонська поділилася оригінальними рецептами пасок без використання дріжджів.
Паска з сиром
Інгредієнти:
- Сир - 450 г.
- Цукор - 150 г.
- Ванільний цукор - 10 гр.
- Крем - сир або сметана 30% - 50 г.
- Яйця – 260 г.
- Борошно - 20 г.
- Манка - 50 р.
- Сіль - щіпка
- Цедра 1 лимона
- Білий родзинки - 30 г.
- Чорні родзинки - 30 г.
- Сушена журавлина - 30 г.
- Цукати лимона - 30 г.
- Коньяк - 50 р.
- Вода – 50 г.
Приготування:
Ізюм, журавлину і цукати замочуємо на ніч у воді і коньяку.
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Пенсіонери також отримають свою "тисячу" на карту: кому адресовано надбавку
Яйця змішуємо з цукром, додаємо в сир і ретельно вимішуємо. Додаємо залишок складових.
Готове тісто виливаємо в силіконову форму або будь-яку іншу, попередньо змащену маслом і посипану манкою.
Випікаємо паску при 180 градусах 55-60 хвилин.
Паска без дріжджів
Інгредієнти:
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - ½ склянки
- Яйця - 3 шт.
- Рослинно-вершкова суміш - 100 г.
- Сушена вишня - 50 г.
- Сушена журавлина - 50 г.
- Вершки (30%, густі) – 2-3 ст. л.
- Сода - 1 ч. л.
- Коньяк - 2 ст. л.
- Лимон - 1 шт.
- Мигдальні пластівці
- Панірувальні сухарі
Приготування:
Просіяти борошно. Відокремити жовтки від білків, окремо збити з цукром. Змішати збиті жовтки з розтопленою рослинно-вершковою сумішшю, потім додати збиті білки.
Виливаємо отриману суміш в борошно, додаємо вершки, вишню, журавлину і мигдальні пластівці, солимо тісто і вимішуємо. Вливаємо в тісто коньяк. Цедру лимона натираємо на тертці, а лимонним соком (1 ст.л.) гасимо соду, додаємо все це в тісто і замішуємо.
Тепер тісто має підійти-для цього накриваємо його рушником і залишаємо в кімнатній температурі на 20 хвилин.
Рясно змастити форми для випікання рослинно-вершковою сумішшю, посипати сухарями. Викласти тісто у форму приблизно на 2/3 об'єму. Випікати 40 хвилин при температурі 180 С.
Нагадаємо про ідеальні кекси на Великдень замість обридлих пасок: свекруха проковтне язик.
Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко поділився спрощеним рецептом італійської паски панеттоне.
Також Знай.uа писав, як вибрати Великодній рушник без шкоди для здоров'я: три важливі поради.