Сержант Алла Яцюк потрапила до складу ЗСУ, як бойовий медик, але зрештою стала начальником їдальні підрозділу забезпечення мотопіхотного батальйону.

Все почалося в 2016 році, коли Алла маючи диплом з медучилища починала з посади бойового медика, але після спеціальної підготовки в "Десні" прибула в батальйон і зайнялася здоров'ям піхотинців, передає АрміяInform.

Але одного разу "зампотил" дізнався, що у жінки є 10-річний досвід роботи в їдальні військової частини в Гайсині (Вінницька обл.) і запропонував їй стати кухарем. Алла Яцюк проводить майже по 11 місяців на рік на бойових позиціях чи полігонах, адже хороший кухар з досвідом бойового медика - справжня знахідка.

І ось уже п'ять років Алла в армії, які пролетіли як один день. А ось короткі відпустки до дітей і онуків – це найбільша радість для жінки, хоча вона і прикипіла душею до свого колективу, де служить багато тих військових, які прийшли захищати рідні землі в далекому 2014 році.

фото: АрміяInform

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

У Алли Василівни є і хобі, якими вона займається у вільний час.

"Коли я малюю або вишиваю, то мимоволі повертаюся в мирне довоєнне життя, відволікаюся від усіх проблем, для мене це своєрідний релакс і психологічне розвантаження. У цьому мій відпочинок і джерело поповнення життєвої енергії", - розповідає жінка.

Свої роботи вона дарує дітям, онукам або товаришам по службі.

фото: АрміяInform

А найдорожчим для неї є перший шеврон батальйону, який став для неї символом пам'яті про наших героїв. Його ще в 2014-му подарував їй побратим, також кухар, який незабаром загинув у Водяному від ворожого мінометного обстрілу.

"Спочатку це був просто шеврон, таких чимало. І коли його господар загинув від ворожого мінометного обстрілу, не проходить і дня, щоб я не гріла його в своїх долонях. Вже кілька років для мене це символ пам'яті про наших героїв, які в боротьбі з російським окупантом віддають в цій війні найцінніше – свої життя. Я на цій війні бачу свою рятувальну місію: смачно нагодувати – я кухар, і врятувати життя – я медик..!",- каже Яцюк.

фото: АрміяInform

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше ЗСУ викрили терористичну групу на Луганщині: хотіли розпорошити небезпечну речовину

Як повідомляє портал «Знай.иа» Український герой з фронту берег спокій рідних не тільки зброєю: "1,5 року служби говорив, що працюю на будівництві"

Також «Знай.иа " писав, що "Як розповісти мамі і повернутися...": герой позбувся ноги, прикриваючи друзів собою від мін