30 квітня православні віруючі відзначають Страсну п'ятницю. У цей день радять молитися про відпущення гріхів. Цей день найсуворіший за весь Великий піст.

Віруючі відмовлялися від їжі в Страсну п'ятницю, щоб повністю очиститися перед Великоднем. Якщо зовсім складно, то можна провести день тільки на хлібі і воді.

Церква, скріншот: YouTube

Заборонено займатися домашніми справами, рукоділлям, і роботами в полі. Найкраще присвятити його молитвам.

Ось кілька молитов, які стануть в нагоді в цей день:

Популярні новини зараз

Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Показати ще

Молитва на винос Плащаниці

Господи Ісусе Христе, Боже наш, що дарує милосердя і щедроти, милість Твоя безмірна, людинолюбство — величезне. Ми, віруємо в тебе і припадаємо до Твоєї величі з душевним страхом і трепетом. Ми вважаємо себе негідними рабами твоїми, приносимо за милості твої, надані нам, подяка безмежна. Шануємо тебе, як Господа, Владику світу і нашого благодійника, славимо, хвалимо тебе, молитву про милосердя підносимо, припадаючи, знову дякуємо! Почуй нашу благання і дай нам процвітати в любові до Тебе, до своїх ближніх і вести доброчесне життя. Амінь.

Церква, скріншот: YouTube

Молитва про прощення гріхів

Господи Всевишній, Почуй мене, раба Божого (власне ім'я), прости мені мої гріхи, бо щиро я в них каюся. Дозволь мені працювати старанно і вести праведне життя відповідно до заповідей Твоїх. Даруй мені можливість підносити тобі молитви, бути добрим словом і ділом по відношенню до інших. Навчи мене, як утриматися від бісівських спокус, щоб нічого поганого не робити і нікому не нашкодити. Прошу у тебе вибачення і поради. Амінь.

Молитва жалю про гріхи

Звертаюся до Тебе, Бог мій, Отець Мій, я раб Божий (власне ім'я) з проханням про прощення всіх моїх гріхів. Я дуже шкодую, що в певні життєві моменти я відвернувся від тебе, але пам'ятаю, що в таку важку годину я все одно відчував Твою підтримку. Прагну до розуміння і показую свою любов в молитві цієї щирої, з глибини душі виходить. Прошу Тебе, Господи, заради свого Сина Ісуса Христа, померлого і воскреслого заради щасливого життя всіх людей, прости мені всі мої гріхи, ведені і невідомі, вчинені в хвилини відчаю або по нерозумінню. Отець Всевишній, знаю я, що гріхопадіннями своїми я завдав образу всім вищим силам, а також образив багато благовірних людей на землі. Прийми в цю хвилину мої щирі обіцянки, що я буду вести праведний спосіб життя і проявляти свою любов до ближніх. Я прошу допомоги і підтримки Святого Духа, щоб він вказував мені правильний життєвий шлях у служіння іншим людям. Амінь.

Молитва Страсної П'ятниці

О Ісус, який через твою палаючої любові до нас бажав бути розп'ятим для спокути і порятунку наших душ, подивіться на нас, присутніх тут в пам'ять про твою скорботної пристрасті і смерті, повністю вірячи в Твою милість; очисти нас від гріха милістю твоєю освяти нашу працю, віддай нам і всім дорогим нам наші хліб насущний, підсолодити наші страждання, благослови наші сім'ї, і народам, які так страждають, Даруй твій світ, який є єдиним істинним світом, так що підкоряючись заповідям твоїм ми можемо нарешті прийти до слави небес. Амінь.

Вербна неділя, читання молитви, скріншот

Нагадаємо, що світле свято Великодня відбудеться вже цієї неділі, 2 травня. Віруючі почали підготовку, готують святкові паски, а також фарбують яйця.

При цьому, варто відзначити, що у кожної сім'ї свій рецепт паски, він може бути абсолютно різним.

Дата Великодня змінюється щороку, і визначають її за допомогою спеціального календаря - Олександрійської Пасхалією. У 2021 році вона досить пізня.

Нагадаємо, Великдень-2021: кращі способи фарбування яєць, можна похвалитися сусідам

Як повідомляв " Знай.ua", Вербна неділя 2021: Потужна молитва за здоров'я і достаток-читай з вірою

"Знай.ua" писав, чому саме паски, яйця і кролик? Головні великодні традиції, які засновані не на Біблії