У наш час багато хто вважає свіжі фреші неймовірно корисними, на відміну від магазинних соків. Експерти вирішили більш детально вивчити це питання, і розвіяти існуючі міфи.

Думки стосовно користі і шкоди свіжовичавленого соку роздяглися на дві частини - один табір вважає, що вони неймовірно корисні, а інші продовжують заперечувати це, і залишаються непохитні.

Фреш, фото: pixabay

Ведучі програми" Ранок з Україною "на каналі" Україна " Марія Мельник і Григорій Герман з'ясували, чи дійсно фреші такі корисні і коли їх краще вживати.

У кожної людини є свій спосіб пробудження-хтось не може відкрити очі без чашечки кави, а комусь потрібен для цього стакан фрешу. Однак, як виявилося, починати свій ранок так - далеко не найкращий варіант, так як кислота і фрукт агресивно впливає на травну систему.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

"Якщо у людини є запалення панкреатиту або шлунка, то свіжий фреш може провокувати неприємні симптоми, – розповідає український дієтолог Карина Дайнеко в ефірі телеканалу "Україна". - А взагалі варто пам'ятати, що вживати фрукти і соки краще в першій половині дня, до 15:00".

Також, дієтолог розвіяла ще один міф стосовно того, що соки і фреші допомагають скинути зайву вагу. Це виявилося помилковим твердженням. Вони є швидкими і порожніми калоріями, і якщо почати ранок з різкого підвищення глюкози, це спровокує підвищений апетит протягом усього дня.

"Користь фрешів дійсно піддається сумніву. З точки зору дієтології краще з'їсти один-два фрукти, ніж випити склянку фрешу, з яким ми можемо отримати набагато більшу кількість глюкози і фруктози", – продовжує розповідати Карина Дайнеко в програмі "Ранок з Україною".

Фреш, фото: pixabay

Такі напої ніяк не можуть замінити звичайні фрукти і овочі, так як в плодах величезна кількість клітковини. Компонент, який дуже важливий для травлення і очищення кишечника від шлаків. А коли з них роблять свіжовичавлені соки, всі цінні волокна губляться.

Нагадавши, замінять вареники зі сметанкою: Картопляні крученики з цибулькою нашвидку. Ця страва стане чудовою альтернативою вареникам

Як повідомляв портал " Знай.ІА", чого категорично не можна робити, випікаючи паску на Великдень: традиції та повір'я. Як правильно випікати паски на Великдень

Також " Знай.ІА " писав, кращі рецепти тіста, які заощадять Ваш час: дріжджове, бісквітне, листкове і пісочне. Вони виручать, коли хочеться швидко приготувати щось смачненьке