Голова ВРУ дав відповідь на головне запитання

Новина про звільнення одразу трьох міністрів України – Максима Степанова, Владислава Криклія ті Ігоря Петрашка – миттєво набула шаленого резонансу в українському суспільстві. Але відставка певних високопосадовців – це лише половина справи. Не менш важливим є і ретельний підхід до визначення потенційних кандидатів на ці місця. Як раз про цей бік "медалі" сьогодні, 17 травня, розповів і Голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Дмитро Разумков - фото ВРУ

"Ні" виконуючим обов'язки – тільки конкретні призначення

Двоє з кандидатів на звільнення написали заяви за власним бажанням: це – міністр інфраструктури Владислав Криклій і міністр розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства Ігор Петрашко.

"Є подання прем'єр-міністра щодо міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Завтра о 16:00 планується позачергове засідання щодо питань по зміні керівництва міністерств – Криклію, Петрашка і Степанова. Всі чули позицію всіх депутатських фракцій та груп, що вони будуть наполягати на звіті цих міністрів і, я думаю, що це абсолютно правильно", - повідомив в ході брифінгу Голова ВРУ Дмитро Разумков.

Дмитро Разумков - фото ВРУ

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Як відзначив очільник Парламенту, не менш важливим питанням є те, хто буде наступником і чи є підтримка тих чи інших кандидатів.

"Це є одним з важливих аспектів в сьогоднішніх умовах – щоб була спадкоємність в роботі. Щоб у нас не було виконуючих обов'язки. Тому що, як показує практика, потім виконуючі обов'язки ідуть далі на іншу позицію, не звітуючись ні перед українським суспільством, ні перед Парламентом за всі ті місяці, які виконували свої функції", - зазначає Дмитро Разумков.

Денис Шмигаль / фото: Кабмін

Тож, як підкреслив Голова Верховної Ради, цей пленарний тиждень обіцяє бути досить цікавим.

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що плани з відставки міністра соцполітики Марини Лазебної спровокували "бурю" в Верховній Раді.