Часто українці задаються питанням, як при такому рівні заробітної плати в країні можна заощадити. Одна українка, із зарплатою 6000 гривень на місяць вирішила перевірити на собі, як жити на 750 гривень на тиждень і не пускати кошти "на вітер".
Станом на середину 2021 року в Україні мінімальна зарплата становить 6000 гривень, після виплати податків перетворюється на 4800 грн. Цього разу ми розповімо читачам, як вміло і ефективно розпоряджатися своїми "кровними".
Ці гроші потрібно раціонально розподілити, зокрема, комунальні платежі, харчування та транспортні витрати.

Комуналка, кадр з відео

Комунальні платежі (світло, газ, водопостачання, вивезення ТПВ, інтернет):
Ці витрати "з'їдають" значну частку зарплати: у жінки (в період опалення) це приблизно 1800 грн. Отже, з 4800 грн залишається 3000 грн.
Лайфхак: комунальні платежі платити краще через особисті онлайн-кабінети: таким чином, не витрачаємо кошти на послуги банку (за квитанцію). Якщо розрахувати решту на чотири тижні, то залишається по 750 грн на тиждень.

Супермаркет, скріншот: YouTube

Продукти харчування:
Беремо найнеобхідніше з розрахунку на тиждень. Наш перший кошик: олія, гречка, макарони, рис, цукор, майонез, кетчуп, чай - 192 грн. Але це не все! В іншому магазині купуємо інші продукти-хліб, масло, шматочок сиру (нехай це буде "моцарелла"), апельсин - разом 103 грн. Плюс шматочок копченої ковбаси, яйця і сметана - ще 72 грн.
Лайфхак: купувати краще в різних магазинах, вибираючи і запам'ятовуючи заздалегідь, де дешевше крупи, а де - м'ясні продукти.
А ось яблука краще купувати на ринку, адже там, хоч і не такий хороший товарний вигляд в фруктів, але завжди низька ціна. Наприклад, сумка" вітамінів " жінки на тиждень коштувала всього 20 грн.

зубна щітка, фото Pxhere

Засоби гігієни:
Необхідними на цьому тижні виявилися туалетний папір, шампунь, зубна паста з щіткою (акційні, до речі) - 80 грн.
Лайфхак: слідкуйте за акціями в місцевих магазинах, тоді можна заощадити до 20% витрат на засоби гігієни.

Маршрутка, скріншот із відео

Транспортні витрати:
Дорога на роботу і додому-це 50 грн на тиждень (вартість проїзду в маршрутці в одну сторону - 5 грн). Звичайно, це ціни не столичні, а в муніципальному регіональному транспорті.
Лайфхак: якщо погода, відстань і час дозволяють - спробуйте періодично ходити пішки. Так не тільки можна заощадити гроші, але і поліпшити стан свого здоров'я.
Краса і догляд:
Чоловік ви або жінка - для більшості похід в перукарню є щомісячною процедурою. Принаймні, для героїні порад це - необхідність, вартістю 50 грн.

Взуття, фото - centrmed

Незаплановані витрати:
Часом вони трапляються. Жінці довелося ремонтувати взуття, вартість послуги - 40 грн. Лайфхак: ремонтувати взуття можна у відділенні Центру надання соціальних послуг - ціни значно відрізняються від "приватників".
Про це всім розповіла українка Лариса Романова Спеціально для порталу "Містечко". Тепер можна і озвучити її підсумки: витрати за цей тиждень склали 607, а не 750 грн. Тобто, врешті-решт, вдалося навіть трохи заощадити.
З мінімальною зарплатою в 2021 році вкрай важко відкладати кошти, дозволяти собі відпустку навіть в межах України і, головне, з "чистими" 4800 грн буквально не можна хворіти. Наприклад, якщо у вас стався банальний розлад шлунка, медикаментів доведеться придбати мінімум на кілька сотень гривень. А серйозні захворювання вимагають значно більших витрат.