Зараз ми з вами розберемося з тим, як же приготувати домашній квас, і при цьому не використовувати дріжджі, якщо вам не подобається їх присмак.

Тому замість закваски буде використаний родзинки. Приготування вимагає наступні інгредієнти, такі як десять літрів води, кілограм чорного хліба, 600 грамів цукру і 100 грамів немитого темного родзинок. Етапів готування всього кілька.

Домашній квас без дріжджів, скріншот: Youtube

З самого початку вам потрібно заздалегідь приготувати сухарі. Берете хліб, нарізаєте його і залишаєте висихати в теплому і сухому місці протягом декількох днів. Або ж, якщо у вас зовсім немає часу, можете скористатися духовкою.

Потім беремо воду, кип'ятимо її і додаємо туди 500 грамів цукру і сухі сухарі. Воду з інгредієнтами ретельно перемішуємо. Ми вже отримали завкаску, яку слід охолодити до кімнатної температури, перелити згодом в ємність, де буде проходити процес бродіння. При цьому уважно дивіться, скільки наливаєте. Ніколи не робіть цього "під горлечко", так як обсяг рідини повинен становити лише 90% всього обсягу тари.

Популярні новини зараз

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Домашній квас без дріжджів, скріншот: Youtube

Закваска остигає і після повного охолодження додаємо родзинки, гарненько перемішуємо і накриваємо шийку марлею. Отриману рідину слід залишити в темному місці на 1-2 дні. І не переживайте, якщо раптом помітите, що сухарі починають рухатися, з'явилася піна і легкий кислуватий запах - бо це означає, що йде процес бродіння.

Через два дні фільтруємо домашній квас за допомогою марлі, додаємо мінімум 100 грамів цукру і розливаємо по пляшках. Попередньо в кожну з них покладіть по 2-3 родзинки, після чого щільно закрийте кришки. Пляшки з квасом залиште в теплому місці протягом 8-12 годин, а потім можете відправити в холодильник.

Такий напій зберігається максимум чотири дні. Потім термін придатності закінчується.

Домашній квас без дріжджів, скріншот: Youtube

Нагадаємо, неймовірне варення з шовковиці: на цей аромат збігуться всі сусіди

Як повідомляв "Знай.ua", смачний і корисний: рецепт справжнього українського зеленого борщу, від якого неможливо відірватися

Знай.ua писав, рецепт ідеальних вареників з вишнею на кефірі: пальчики оближеш