"За" віддало голос 289 парламентарів

Законодавчий "авто-пакет" із затверджених 29 червня Верховною Радою нових космічних штрафів для власників машин, що сягають позначки у 51 тис грн, доповнилися ще одним законопроектом. "Проект Закону про внесення змін до ст. 219 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо розширення повноважень інспекторів з паркування для захисту інтересів осіб з інвалідністю)" № 4594 сьогодні був прийнятий у першому читанні. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото ВРУ

Ініціатори – 15 нардепів: що саме зміниться?

Даний проект Закону передбачає внесення змін до ч. 3 ст. 219 КУпАП, якими пропонується розширити повноваження інспекторів з паркування.

Його ініціаторами стали 15 нардепів від політичної партії "Слуга Народу".

Законопроект 4594 - скріншот

Популярні новини зараз

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Верховна Рада - фото ВРУ

Як стверджують автори законопроекту, біля великих ТЦ та мережевих магазинів майже постійно спостерігаються ситуації, коли місця передбачені для стоянки автомобілів, якими керують особи з інвалідністю, зайняті іншими транспортними засобами.

"Інспектори з паркування допомогти у вирішенні цієї проблеми на теперішній час не в змозі, у зв'язку з відсутністю у них необхідних повноважень. Розширення в цій частині повноважень інспекторів з паркування дозволить більш дієво вирішити посталу проблему", - йдеться у Пояснювальній записці.

Штрафи за паркування - фото Укрінформ

А саме – надати їм право розглядати справи про адміністративні правопорушення, пов'язані з притягненням до відповідальності осіб, що залишили свої транспортні засоби на місцях, передбачених для автомобілів, якими керують водії з інвалідністю або машин, в яких перевозять таких осіб.

Законопроект 4594 - скріншот

Жодних вагомих нарікань від 4 профільних Комітетів ВРУ документ не мав, тому в сесійній залі він розглядався навіть без обговорень.

В результаті, законопроект № 4594 набрав 289 голосів "За" і був прийнятий за основу.

Законопроект 4594 - скріншот

Штрафи – від 1020 до 1700 грн

Що ж стосується суми штрафів, то згідно із ч.5 ст. 122 КУпАП "Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху":

  • Зупинка чи стоянка транспортних засобів на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю (крім випадків вимушеної стоянки),
  • а так само створення перешкод водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять осіб з інвалідністю, у зупинці чи стоянці керованих ними транспортних засобів, неправомірне використання на транспортному засобі розпізнавального знака "Водій з інвалідністю" – тягнуть за собою накладання штрафів у розмірі від 1020 до 1700 грн.

Штрафи за паркування - скріншот

Штрафи за паркування - фото UA.news

Коли саме затверджений сьогодні у першому читанні проект Закону № 4594 розглядатиметься у другому читанні та в цілому, поки невідомо.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що незабаром в Україні запрацює Е-рецепт: продаж ліків – за кодом, а дані покупців увійдуть у "базу контроля".