З території Польщі на Україну насувається пилова хмара з Сахари.

Відомий синоптик Валерій Латуха попередив українців про природне явище і повідомив в Facebook, що пилові частинки, що витають в повітрі, загрожують здоров'ю людей при вдиханні, особливо хворим на астму або іншими респіраторними захворюваннями.

"Аерозолі також впливають на погоду і клімат, охолоджуючи або зігріваючи Землю, допомагаючи або запобігаючи утворенню хмар", — додав фахівець.

скріншот з Facebook

скріншот з Facebook

Популярні новини зараз

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Показати ще

Як пояснив Латуха, темно червоним кольором позначені високі концентрації пилу, які максимально знижують прозорість атмосфери. Зеленим кольором позначені ділянки земної поверхні, над якими атмосфера прозора в межах норми.

Раніше ми писали про те, як уберегти малюка від спеки: корисні поради від МОЗ. Фахівці розповіли, як полегшити стан дитини в спекотні дні

Нагадаємо, що загадковий підводний човен часів Другої світової спливла на поверхню: на ній в 1944 загинули 22 людини. Підводний човен лежить в північній частині Нарвської затоки, на глибині 42 метри.

Як повідомляв Знай.uа, українці з-під пломби витягли отруйну тварину, стоматолог постарався: "Якась лапка...". Кліщ заразив жінку бореліозом, і вона перенесла захворювання в легкій формі

Також портал Знай.uа писав, майже тиждень спеки до +37 і дощі: синоптик Наталка Діденко дала прогноз з 16 по 20 липня.