За вікнами українців спекотне літо, вже пройшов "екватор" сезону відпусток і прийшов час подумати про те, що ж можна буде поставити на стіл, коли прийде холодна зима. Спеціально для наших читачів ми знайшли цікавий рецепт консервованого "Тещиного мови з кабачків".

Виходить відмінне доповнення до картоплі взимку або святкова закуска. За смаком схоже на лечо. Про цей рецепт стало відомо завдяки новій публікації Telegram-каналу"домашня консервація".

Що нам потрібно:

- кабачки - 3 кг.;
- часник - 2-3 головки;
- гіркий перець - 1 стручок;
- солодкий перець - 5 шт.;
- томатний соус - 0,5 л.;
- цукор - 0,5 склянки;
- вода - 1 стакан;
- рослинна олія - 1 стакан;
- сіль - 1,5 ч. л.;
- 9% оцет - 3 ст. л.
- чорний перець - кілька горошин;
- гвоздика - 3-4 шт. (за смаком, можна використовувати і іншу будь-яку приправу).

Тещин язик з кабачків, скріншот: Telegram

Популярні новини зараз

Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Показати ще

Спосіб приготування консервації:

1. Кабачки очистити від шкірки і насіння (зазвичай для цієї страви використовуються вже визріли кабачки). Потім нарізати тонкими довгими смужками.

2. Всі інші продукти провернути через м'ясорубку. Додати масло, цукор, сіль, оцет.

3. Поставити їх на вогонь і довести до кипіння. Потім кабачки покласти в цю масу. Варити 40 хвилин.

4. Закладати гарячим в простерилізовані банки (краще півлітровки) і відразу закатувати.

5. Потім перевернути і тримати під ковдрою до охолодження.

Раніше повідомляли, рецепт ідеального добрива для смородини: досить не викидати очищення від коренеплоду.

Як повідомляв Знай.uа, ароматні канапе з фаршем і бубликами: гості будуть просити добавки.

Знай.uа писав, хіт сезону - "Мохіто" з агрусу на зиму, покроковий рецепт.