Ведучий шоу "Сніданок з 1+1" Руслан Сенічкін розповів про свої улюблені колоритні страви з усієї України, виклавши добірку їжі за регіонами до Дня Незалежності.
Руслан Сенічкін зізнається, що за недовгий проміжок часу завдяки зйомкам, мандрам і відпусткам довелось скуштувати розмаїття українських страв, які забути просто неможливо. Він впевнений, що історію України можна вивчати через смак, колорит, традиції, людей і страви, які вони готують.
"Любов до рідної країни — безумовна. Вона не потребує доказів і не має причин 💙💛 Разом із тим, у кожного є свої речі, які він по-особливому цінує в Україні.", - йдеться у повідомленні.
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
На Полтавщині він відзначив галушки з грибами, шкварками і потрібкою (лівером), мандрики (коржики з тіста та сиру) і стародавню страву затирку (кочана каша). На Слобожанщині - товченики - шматочки м'яса або риби, зварені в юшці з маслом та цибулею. А також бабку - круту кашу з манних круп з цукром та родзинками, і кендюх - свинину, смажену з цибулею і перцем.
Дніпропетровщина вабить смачною шпундрою - підсмажене м'ясо у буряковому квасі. Особливі там також гусячі шийки і печінкові паштети. На Житомирщині варто спробувати неймовірні деруни, особливо в Коростені, який вважається столицею цієї страви.
На Чернігівщині, як ніде, готують печеню з м'ясом, картоплею та квашеною капустою. У Сумах - борщ на буряковому квасі з особливим смаком. На півдні країни слід спробувати юшку по-миколаївськи, фаршировані баклажани і перці на Херсонщині.
В Одесі - биточки з бичків і форшмак з сезонної дунайки наприкінці весни з унікальним смаком. На Кримському півострові славиться бурма - національна кримськотатарська страва у вигляді рулету. Начинка може бути м'ясна або солодка. А сам рулет можна і запікати, і варити. По-особливому смачна бурма з гарбузом та горіхами, запечена до хрусткої скоринки.
У Карпатах готують неймовірний банош з овечою бринзою, гуцульську ковбасу - гурку, насичений бограч з яловичини, перцю, грибів, цибулі, часнику та приправ. Тут варто спробувати й пструг - запечену форель з білими грибами в сметані, а також гамбовці - хрусткі кульки, які готуються з картоплі зі сливою всередині, смажаться на олії і вважаються десертом.
"Україну відкривати можна нескінченно. Особливо, якщо зануритись в кухню. Вона надзвичайно різноманітна, адже з часом набувала нового змісту залежно від історії того чи іншого регіону.", - говорить телеведучий.
Нагадаємо, колишній мер крав капусту і цибулю з чужого городу: впіймали на грядці. Чоловіка впіймали просто на городі
Як повідомляв портал "Знай.ua", клієнтка "Сільпо" закотила скандал, щоб не вдягати маску: "Опудало жирне". Клієнтка "Сільпо" закотила скандал через маску
Також "Знай.ua" писав, середня зарплата українців перевищила 500 доларів: у яких областях платять від 20 тис. грн. Середня зарплата в Україні зросла до рекордного максимуму