У новому випуску програми «Акценти» з блогером Тетяною Резвін ексзаступниця міністра охорони здоров'я України Наталія Лісневська розповіла про головні реформи, які вдалося втілити у сфері охорони здоров'я.

«Я вважаю, що ніяких реформ в охороні здоров'я нам втілити не вдалося. Тому що люди так і не отримали якісної доступної медицини в повному обсязі, а лікарі так і не отримали гідних зарплат і нормальної роботи. Перше і глобальне, що було зроблено недостатньо - це самообман про безкоштовну медицину і формально на листочку безкоштовна медицина є», - сказала вона.

Лісневська розповіла, що на сьогоднішній день дуже багато галузей медицини кажуть, що вони забезпечені ліками, і їм є чим лікувати пацієнтів. Але, за великим рахунком, глобально безкоштовна медицина для пацієнтів не з'явилася, вважає вона, і чесно ніхто не сказав, що безкоштовна медицина для української скарбниці – занадто дорого, тому безкоштовна тільки її соціальна частина.

«Мені здається, що чиновникам треба вже набратися сміливості і сказати цю не популярну фразу, тому що рейтинговий політик, який хоче рейтингів, цього не скаже, оскільки люди хочуть безкоштовну медицину. Але або тоді з бюджету ми повинні дати більше грошей цій безкоштовній медицині, і вона все одно не буде повністю безкоштовною, або треба зрозуміти, що є соціальний пакет, як зараз, який Національна служба здоров'я власне і платить, а якась частина повинна бути з інших засобів фінансування», - резюмувала вона.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Себастьяновича, що лідери, які збираються робити реформи, все ж таки повинні бути тутешніми.

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Показати ще

Також раніше для Знай.ua Арістов розповідав, що деяким лікарям не виплатили зарплати за квітень і травень.