Тарифи Укрпошти підвищать вдруге з початку року. Таким чином деякі з них зростуть вже з 1 грудня 2021 року на 15%. То ж українцям доведеться двічі подумати, перш ніж скористатися послугами поштового оператора.

Про це йдеться у рішенні № 368 від 05.10.2021 про схвалення проєкту рішення НКРЗІ "Про затвердження Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку і визнання таким, що втратило чинність, рішення НКРЗІ від 10 серпня 2021 року № 299", опублікованому на сайті НКРЗІ.

Зокрема, тариф на пересилання листа, поштової картки (пріоритетні, масою до 50 г) зросте на 15% з 13 грн до 15 грн.

Укрпошта, фото: Знай.uа

Водночас тариф на бандероль (пріоритетні, масою до 250 г) збільшать на 15% з 19,5 грн до 22,5 грн. За кожне рекомендоване відправлення (картка, лист, бандероль) понад плату за масу тариф зросте на 16% з 9,5 грн до 11 грн.

Популярні новини зараз

"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Показати ще

Крім того, вартість посилки без оголошеної цінності масою до 10 кг в межах України залишиться на рівні 30 грн, а саме за 1 кг - 5 грн.

Укрпошта, скріншот з відео

Нагадаємо, українці обурені холодом у садочках, діти мерзнуть "на бурульку": "Простіше відправити на дистанційку, ніж платити за газ". У дитячому садочку батькам малюків запропонували принести у навчальний заклад обігрівач

Як повідомляв портал "Знай.ua", МОЗ розширило список професій для обов'язкової вакцинації: кому доведеться щепитися від covid. Міністерство охорони здоров'я України вирішило розширити список професій, працівники яких підлягатимуть обов'язковій вакцинації від коронавірусу

Також "Знай.ua" писав, обурений батько показав "голодний" обід для школярів - окраєць хліба і прозорий супчик: "Їм не соромно". Батько учня поскаржився на "ситні" обіди, які отримують діти у шкільних їдальнях.