В Україні можуть ввести "ковідну амністію" для тих хто купив документи про вакцинацію проти коронавірусу. Таку можливість розглядає Міністерство охорони здоров'я.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко у коментарі журналістам у п'ятницю, як повідомляє "УП", заявив, що зараз відомство відпрацьовує способи розв'язання відповідного питання.

"Ми відпрацьовуємо зараз можливість так званої ковідної амністії. Якщо людина купила сертифікат, приходить до лікаря, той дивиться в ЕСОЗ і бачить, що не може зробити щеплення (оскільки дані про це внесені в систему - ред.). Нам треба це прибрати, ми працюємо над цією моделлю, як це зробити". Віктор Ляшко

Вакцинація, скріншот: YouTube

Тим, хто вже купив підробний сертифікат про вакцинацію, нададуть можливість окремим указом зізнатись в цьому без наслідків. Цих людей не будуть карати за підробку документів та дадуть шанс зробити щеплення легально.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Нагадаємо, на цей момент, якщо хтось купив сертифікат на "чорному ринку", він втрачає можливість зробити собі вакцину проти коронавірусу. І все логічно, адже неправдиві дані вже внесено в єдиний реєстр щеплень.

Віктор Ляшко - фото з Фейсбук

Нагадаємо, нардепи не зможуть потрапити в Раду без сертифікатів та експрес-тестів: відчують себе у шкурі простих українців. Верховна Рада Україні прийняла постанову згідно з якою, у зв'язку з карантином, змінюються правила допуску до парламенту

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ярослав Железняк з "Голосу" порівняв Кабмін з серіалом "Гра в кальмара": "Міністр 456 вибув". Народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк порівняв Кабінет міністрів України з популярним серіалом "Гра в кальмара"

Також "Знай.ua" писав, нардепам робитимуть безкоштовні ПЛР-тести на Covid-19 при вході у Раду, а з українців здеруть мінімум 650 грн. Народні депутати зможуть безплатно робити ПЛР-тести на COVID-19 у Верховній Раді України