Відомий український дизайнер Жан Грицфельдт закрив Mercedes-Benz Fashion Week 2022 у Берліні показом, присвяченим війні в Україні.

Відео показу було опубліковано на YouTube-каналі MBFW.berlin.

Жан Гріцфельдт, скріншот

Український модельєр підготував колекцію, перебуваючи в Києві в період повномасштабного вторгнення росії. Через війну він не зміг знаходиться на показі, тому перед його початком на екрані був включений ролик, в якому модельєр звернувся до глядачів.

Показ Жана Грицфельдта, скріншот

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

"Сьогодні пора говорити не про моду, а через моду. Сьогодні ми не будемо показувати новий сезон, сьогодні ми не показуємо нові образи, тому що коли ти сидиш в бомбосховищі, в бліндажі або в підвалі, нікого не хвилює, що ти одягаєш. Головне, щоб було тепло, комфортно і захищено. Сьогодні ми транслюємо почуття. Мода - це не відображення сьогодення, вона завжди дивиться в майбутнє на роки вперед. Сьогодні я використовую інструмент і зброю моди і борюся зараз за те, що ми завтра будемо вільними", — прокоментував Жан Грицфельдт.

Показ Жана Грицфельдта, скріншот

Після промови Жана Грицфельдта пролунав сигнал сирени, що сповіщає про повітряну тривогу в містах України.

Показ Жана Грицфельдта, скріншот

Варто відзначити, що нова колекція дизайнера складається з одягу чорного, сірого, бежевого, червоного і білого кольору. На них нанесені тематичні слова - Паляниця, Мова, Свідомість, Україна, Нове життя, Сміливість, Свобода, Щастя, Єдність та інші патріотичні меседжі.

Показ Жана Грицфельдта, скріншот

При цьому одна з манекенниць вийшла на подіум в "закривавленому" білому костюмі з написом "Мир".

Нагадавши, Артем Пивоваров розповів, як важливо цінувати буденні речі: "Будьте вдячні зараз!". Артем Пивоваров розповів про найголовніше в житті

Раніше Знай писав, Катя Осадча подякувала кожній українці, яка допомагає знайти зниклих під час війни: "зробимо максимум"

Також Знай повідомляв, "ви підтримуєте вбивства дітей": Потап відповів Ользі Бузовій після її звинувачення про необгрунтований Хейт і хайп на війні