Відомий психолог та телеведучий Дмитро Карпачев порадив українцям, як позбавитися почуття провини.

У своєму блозі в Instgaram Карпачев розповів, що під час війни часто виникає відчуття провини, але воно не залежить від того, що людина робить, чи не робить.

Дмитро Карпачов. Фото: Instagram

За словами психолога, відчуття провини виникає внаслідок внутрішнього конфлікту між тим що людина хоче робити, і тим, що від неї очікують. Треба усвідомлено керуватися власною совістю, а не сподівання ми оточуючих. Ніхто крім вас не знає, як вам краще прожити власне життя.

Справа не в тому, що ви робите, а у тому, чи даєте ви собі право жити на власний розсуд, бо саме це найкраще вгамує відчуття провини. Адже провина рано чи пізно вас зруйнує.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

"Мені відомо про тих, хто почувається винним, через те, що не вивіз дітей у безпечне місце, і про тих, хто почувається винним за випічку на столі, в час, коли хтось топить сніг, щоб напитися", - заявив психолог.

Отже, щоб подолати відчуття провини, слід перестати задовольняти чиєсь очікування від вас. Щоб ви не зробили, завжди знайдеться той хто скаже, що можна було б зробити більше.

Можете робити те, що вважає за необхідне перенаправити свою агресію на ворога.

Замість того аби себе сварити тим самим психічного та емоційного виснажувати дозвольте собі знайти той вид допомоги Україні який буде вас надихати. Вам потрібно знайти саме такий вид допомоги, який буде до душі та буде вас надихати.

"Бути корисним це не завжди робити те що роблять інші", - зауважив психолог.

Нагадаємо, раніше Арестович відповів, чому українцям не можна було говорити про війну заздалегідь.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російський корабель, який хотів заправитися в Іспанії був посланий на три букви.

Також "Знай.ua" писав, що американський співак, автор пісень і актор Джон Ледженд вирішив підтримати український народ у війні з Росією.