Кожний батько мріє бути гідним прикладом для своїх дітей та правильно їх виховувати. Коли в Україну прийшла війна, яку почала російська федерація, то десятки тисяч чоловіків мобілізували, а хтось пішов добровільно захищати Неньку-Україну.

Про такий різний досвід батьківства в умовах війни ведуча Вікна-новини Яна Брензей поговорила із ведучим проекту "Один за всіх" на СТБ та батьком 10-річного Сашка Сергієм Костирою.

Сергій Костира, фото: Знай.uа

На питання Яни Брензей про те, як Сергій своєму синові пояснив, що відбулось 24 лютого й чому тато пішов у тероборону, він відповідає дуже повчально для всіх батьків.

"Головне – дитина не може хвилюватися в тій ситуації. Якщо будуть хвилюватися всі, почнеться хаос. Заспокоїв, пояснив, що зараз треба вирішити, що робити далі. Попросив у нього паузу 10 хвилин, увімкнув йому телевізор і почав сам міркувати, як виходити з цієї ситуації. Ми розуміємо, що ніколи в житті не були в таких ситуаціях. Однак я маючи досвід у спецслужбах знав, якщо починається бомбардування військових частин, складів із боєприпасами та нафтопереробних комплексів – це війна."

Популярні новини зараз

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Показати ще

У тій ситуації цього неможна було пояснювати сину, треба було його заспокоїти і вивезти якомога далі. Уже потім, коли вони зустрілися в короткотривалу відпустку Сергія в теробороні, він пояснив: "Синочок, на нас напала російська федерація".

Сергій Костира з сином, фото з особистого архіву телеведучого

Стосунки з сином у Костири також змінились після початку війни.

"Я постарів, а малий подорослішав. Довелося дитині пояснювати те, що особисто мені ніколи не пояснювали. Можливо, мій дідусь пояснював моєму татові, коли той був маленьким. Але мене ця участь оминула. При моєму дитинстві жодних війн не було. Я застосовував усі свої навички психолога, як це пояснити правильно, щоб не травмувати. Ми розуміємо, коли ми даємо інформацію дитині, вона має бути дозована та обережна. Щоб не пробудити страхи."

Нагадаємо, що колега Григорія Решетника посивів за 3 місяці війни, не сказав про інсульт у військкоматі.

Раніше ми повідомляли, що Сергій Костира "підмінив" друга в Україні, допомогу доставлено всім: "Кількість зростатиме".