Напередодні матчу кваліфікації до Євро-2024 між збірними України та Північної Македонії хочеться згадати товариську гру, яка відбулася між цими командами та завершилася скандальною ситуацією.

Для України цей матч має особливе значення, оскільки це можливість набрати очки для виходу на чемпіонат Європи. Обидві команди раніше зустрічалися вже п'ять разів у своїй історії. Українська збірна здобула три перемоги, одного разу перемогли македонці, і одна гра завершилася внічию.

Збірна України з футболу, фото: Instagram

Цікавою подією була товариська гра, яка відбулася у березні 2004 року у Скоп'є. Цей поєдинок запам'ятався не лише результатом, а й скандалом, що розгорнувся на полі.

Попередньо до матчу майбутній володар "Золотого м'яча" Андрій Шевченко домовився з головним тренером Олегом Блохіним, що він грає лише перший тайм. Це рішення було зумовлене важливістю матчу Шевченка у складі Мілана у "Лізі чемпіонів".

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Під час матчу македонська команда відзначилася агресивною грою, особливо проти Андрія Шевченка. Перед самою перервою македонський гравець Стояновськи завдав безпардонного удару ліктем українцю в обличчя. Після такого удару Шевченко був весь у крові, тому вирішив самостійно залишити поле, знявши футболку.

"Цей хлопець спеціально б'є мені ліктем в обличчя. Суддя при цьому ніяк не реагує. У мене два передні зуби пішли всередину. У мене вже не було прикусу, я спробував і зрозумів, що не можу. Я подумав. , що він щелепу мені зламав", - згадує Андрій Шевченко.

Андрій Шевченко. Фото: Instagram

У підсумку матч завершився з рахунком 1:0 на користь Північної Македонії. Єдиний гол у цій грі був забитий гравцем Ставревськи на 26-й хвилині зустрічі.

Нагадаємо, Андрій Шевченко повертається у "великий" футбол і зіграє з королями: фанати не можуть всидіти на місці

Як повідомляв "Знай.uа", Ліонель Мессі пішов з "ПСЖ" і опинився в одному клубі із зіркою збірної України: "Я дуже хотів..."

Знай.ua писав, поки рідне місто йде під воду, український кіберспортсмен веселиться в компанії росіян: "У голові нічого крім гнилих рублів"