Українські супермаркети на початку серпня змінили ціни на деякі основні продукти - гречку, макарони та олію. Скільки доведеться платити українцям, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Ціни на продукти харчування в умовах повномасштабної війни досить динамічні та змінюються чи не щомісяця. Так, у серпні супермаркети виставили нові цінники на деякі основні продукти.

Супермаркет, скріншот: YouTube

Гречка

Популярна крупа дешевшає вже кілька місяців поспіль. На початку серпня середній цінник складає 43,92 гривні за кілограм. Для порівняння, у липні гречка продавалася по 49,08 гривні за кіло. У супермаркетах вартість крупи стартує від 41,90 гривні та сягає 45,90 гривні за кіло.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Макарони

Якщо порівнювати з липнем, то у серпні середня вартість продукту трохи збільшилася. Середній цінник на макарони піднявся на кілька копійок – з 27,94 до 28,07 гривні за кілограм.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Соняшникова олія

Соняшникова олія "Олейна" рафінована подорожчала до 60,86 гривні за 850 мл. Минулого місяця середня вартість продукту становила 57,75 гривні. Соняшникова олія "Щедрий Дар" рафінована подешевшала - з 60,62 до 56,70 гривні за 850 мл.

Ціни на соняшникову олію Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, ціни злетіли до 166 грн за кіло: українцям показали, скільки коштуватимуть персики, абрикоси та сливи.

Також наш портал інформував, вітамінів вистачить не всім: українські супермаркети поділилися новими цінами на апельсини, виноград та лимони.

Крім того, ми писали, залишимося голими, босими та голодними: нові цінники ковбасу та сало змусять українців сивіти.