Ведучий "Ранку з Україною" на каналі "Україна" Григорій Герман поділився рецептом унікальної та неймовірно смачної страви з кропиви.

Як запевнив відомий кулінар, цей відкритий закусочний пиріг обов'язково стане вашим фаворитом! Щобільше, страва готується всього за 15 хвилин і зможе замінити вам сніданок, обід або вечерю.

Інгредієнти для пирога з кропивою та фетою:

  • Тісто пісочне – 400 г;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Кропива – 120 г;
  • Мигдаль – 40 г;
  • Фета – 200 г;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Сметана – 200 мл;
  • М’ята – 1 пучок.

Пиріг з кропивою та фетою, фото: канал "Україна"

Приготування пирога за рецептом Григорія Германа:

Популярні новини зараз

Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Показати ще

Спершу розігрійте на сковорідці шматочок вершкового масла. У цей час блендером подрібніть мигдаль або волоський горіх. Тепер наріжте кропиву та м’яту, протушкуйте зелень на розігрітій пательні. До готової зелені додати шматочки фети.

Далі яйця і сметану змішайте до однорідного стану. Пісочне тісто розкачайте тонким шаром і викладіть його у форму для запікання. Бортики, які виступають з форми, обріжте. На тісто висипте горіхи, далі викладіть начинку з кропиви й фети та залийте сметанно-яєчною сумішшю.

Пиріг з кропиви та фети по рецепту Григорія Германа потрібно запікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 35-40 хвилин.

Григорій Герман, фото: канал "Україна"

Нагадаємо, Василь Вірастюк показав меню богатиря - смачно і просто: беремо рис і морепродукти. Василь Вірастюк приготував ризотто з морепродуктами

Як повідомляв портал "Знай.ua", три найкращі способи заготівлі зелені для смачних супів взимку: просто та швидко. Збережіть смак літа

Також "Знай.ua" писав, що яблучні сирники за 10 хвилин: проста страва з сезонних продуктів. Цікавий рецепт, який допоможе з солодкістю на душі провести теплу весну і зустріти багате літо