В Україні вже запрацювала система автоматичного блокування рахунків за борги, але списувати кошти з рахунків вона не буде.

Про це заявив у прямому ефірі телеканалу "Прямий" заступник міністра юстиції України з питань виконавчої служби Андрій Гайченко.

"Автоматизований арешт коштів боржників-один з кроків Мін'юсту до діджиталізації країни, що, в свою чергу, є не тільки українською, а й загальносвітовою концепцією. Ця процедура лише переводить в електронний формат інформаційну взаємодію між виконавцями та банками на етапі розкриття інформації про рахунки боржника та арешту коштів на виявлених рахунках", - заявив Гайченко.

Борги, 24 канал

За його словами, для самих українців процедура арешту коштів і процедура їх стягнення не змінилася. Що раніше, що зараз, щоб заарештувати кошти боржника, необхідне відповідне рішення суду або іншого органу (посадової особи).

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

"Хоча раніше, хоч зараз в такому випадку кошти боржника підлягають арешту і списанню. Різниця лише в тому, що зараз постанову про арешт рахунків та інші процесуальні документи виконавець буде надсилати в електронному вигляді, а не в паперовому, як це було раніше", - пояснивши заступник міністра юстиції .

Нагадаємо, раніше Автоматичне списання боргів за ЖКП: українці ризикують залишитися без частини пенсій, зарплат і навіть стипендій. Гроші списуватимуть з осіб, які потраплять до Єдиного реєстру боржників

Як повідомляє портал «Знай.иа» Борги за комуналку і аліменти автоматично спишуть з карт українців. Наказ Мін'юсту набирає чинності 6 липня, кого торкнеться автоматичне списання

Також «Знай.иа " писав, що З харків'ян спишуть штрафи за комуналку та аліменти автоматично: як швидко знімають гроші і заарештовують рахунки. Комуналка і штрафи будуть автоматично списуватися з рахунків