У сильну спеку, яка накрила Україну, люди шукають найменшої нагоди сховатися у затінок або охолодитися будь-яким доступним способом. Проте, спекотні дні можуть зробити небезпечними багато продуктів.

Є страви, з якими краще не ризикувати у спекотну погоду, щоб не зіпсувати собі здоров'я. Ці популярні продукти й страви стали настільки звичними для багатьох українців, що не кожен задумується про їхню шкоду, особливо у спеку.

Продукти, які не варто їсти у спеку:

1. Суші, які у своєму складі містять свіжі овочі та сиру рибу. То ж вони явно не є хорошим варіантом перекусити у спекотний день. Якщо ж несила стриматися, то замовте у такому разі вегетаріанські роли.

Домашнє морозиво, скріншот: YouTube

2. Морозиво може зашкодити у надто теплий день через те, що деякі недобросовісні підприємці готують його до трьох тижнів. І це в той час, коли термін придатності такого морозива в літню спеку – не більше 30 годин. У м’якому морозиві може завестися небезпечна сальмонела.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

3. Салати з майонезом краще подавати до новорічного столу. А влітку їх варто повністю виключити з меню.

4. Молочна та кисломолочна продукція у літню спеку є найнебезпечнішою їжею. Це, зокрема, сирні маси, йогурти й коктейлі. Вони є відмінним середовище для патогенної мікрофлори, яка викликає гостре отруєння. Якщо на градуснику понад +30 градуси - відмовтеся від такої продукції.

5. Тістечка і торти - солодкий крем у цих виробах може скиснути. Відмінною альтернативою є фрукти і ягоди.

Сирний тортик, скріншот з відео

Нагадаємо, як правильно охолоджуватися у спеку: дієві поради, про які мало хто знає. Хитрощі, про які ви не знали

Як повідомляв портал "Знай.ua", +32 у столиці і ні краплі дощу: синоптик розповіла про погоду на вихідних. Чого очікувати від погоди на вихідних

Також "Знай.ua" писав, українці мріють про нього в спеку: 4-метрове морозиво встановило світовий рекорд. Кулінар працював протягом місяця