Стало відомо, що на 89-му році життя помер легендарний французький актор Жан-Поль Бельмондо.

Цей француз в основному заповнився глядачеві роллю аморального прихильника Хамфрі Богарта в фільмі "На останньому диханні" - маніфесті французької "нової хвилі". Саме ця стрічка 1959 року випуску принесла Жан-Полю популярність. Про це повідомляє France24.

Жан-Поль Бельмондо, скріншот: Youtube

Перші картини, в яких брав участь французький актор, він намагався створити образ такого собі молодого бунтаря, якому властива чарівна посмішка. Це і дозволило Бельмондо стати найулюбленішим актором європейської молоді XX століття. До завершення кар'єри в кінематографі, що сталося в лютому 2015 року, він найчастіше грав острохарактерниє ролі у всіляких бойовиках і комедіях.

Жан-Поль Бельмондо, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Народився Жан-Поль Бельмондо 9 квітня 1933 року, в родині паризького скульптора Поля Бельмондо. І згодом, при дорослішанні, часто задавався питанням про вибір професії. І замислювався над спортом або ж артистичною діяльністю.

Коли йому стукнуло 20 років, він все ж таки зважився, що, будучи актором, зможе відповісти на більшість своїх запитів. Далі відбувається вступ до Вищої національну консерваторію драматичного мистецтва і професійна кар'єра на сцені.

Жан-Поль Бельмондо, скріншот: Youtube

Нагадаємо, в Запоріжжі школяр під час уроку пережив клінічну смерть: "Впав на стілець, голова звисала..."

Як повідомляв "Знай.ua", помер Герой України Олександр Петраковський: 7 років лікарі боролися за його життя після травми в бою

Знай.ua писав, помер музикант групи The Rolling Stones Чарлі Уоттс: тарабанив як Бог