Відома акторка і заслужена артистка України Ірма Вітовська, яку всі також знають завдяки ролі в серіалі "Леся+Рома", зараз активно займається волонтерство і всіляко допомагає рідній країні в цій страшній війні, що розв'язала росія.

Ірма Вітовська журналістам "ТСН" розповіла про свою гуманітарну місії і відповіла, чому важливо не забувати про культуру України навіть під час війни, яка триває вже майже три місяці.

Акторка зараз перебуває у своєму рідному місті Івано-Франківську. Вона зізналася, що з початку війни їй пропонували виїхати закордон, але вона прийняла рішення залишитися в Україні. Там вона і приступила до волонтерства. Вітовська збирає гроші для військових, висвітлює події іноземним ЗМІ та займається пошуком притулку для біженців у країнах Європи.

Ірма Вітовська. Фото: скрін youtube

"Для мене було пріоритетом залишатися тут весь час, щоб бути зі своїм народом. Ми вивезли понад 500 людей з таких кризових трериторій. Це травмовані діти", - сказала артистка.

Популярні новини зараз

Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Крім того, Ірма Віктовська викладає студентам онлайн і бере участь в виставах для переселенців. Вона впевнена, що культурний фронт в умовах цієї війни надзвичайно важливий.

"Це те, що працює на ідентичність, і те, що працює як фундамент нашої нової політичної нації, яка не просто по кордону, не просто за паспортом, а вже всередині. І ось те, що формується всередині, – робить культура і освіта", – повідомила Вітовська.

Ірма Вітовська, фото: Instagram

Нагадаємо, зірка "Леся+Рома" Ірма Вітовська змушує сина Ореста цінувати Україну і безпеку: "Наші воїни вирішують майбутнє"

Як повідомляв Знай.uа, Ірма Вітовська переконана, що всі українці повинні усвідомити свої гріхи з 2014 року: "У нас є зобов'язання перед загиблими"

Також портал Знай.uа писав, що Ірма Вітовська показала оригінальний путівник для росіян