Українців, які вирішать продовжити дію паспортів, чекають проблеми в подорожах до інших країн. Про це попередили у консульстві України у польському місті Гданськ.

Про це йдеться на сторінці консульства у Facebook. Так, українцям рекомендують не продовжувати паспорт і не вносити до нього дані про дітей, а натомість оформити новий закордонний паспорт. Справа в тому, що їх часто не хочуть приймати, особливо у літаках.

Аеропорт, фото: скріншот з відео

"У світі існує ІКАО – Міжнародна організація цивільної авіації, яка встановлює мінімальні вимоги до безпеки паспортних документів. Цими вимогами керуються, зокрема, міжнародні перевізники та й безліч інших установ та інституцій, країн. А от вимоги ІКАО однозначні – продовжені паспорти менш безпечні, а їх використання не рекомендується, тож, досить часто, їх не беруть або дуже неохоче беруть до уваги при подорожах, особливо літаками", – пояснили українцям.

Крім того, зараз в українців не виникне складнощів для того, щоб оформити паспорт, перебуваючи за кордоном. Це можна зробити у консульстві чи ДП "Документ".

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube

Все ж таки українці зможуть виїхати з Польщі з продовженим паспортом, але регулярні поїздки через кордон з таким документом вже неможливо здійснити.

"Пам’ятайте, що кожна ваша поїздка по продовженому паспорту чи з дитиною, дані про яку внесені до закордонного паспорта, може закінчиться непередбачувано і раніше запланованого терміну, при цьому кошти за подорож, що не вдалася, ніхто не поверне", - попередили в консульстві.

Нагадаємо, українських школярів збільшили навчальний рік: із чим це пов'язано

Раніше ми писали про те, що сім'ям з новонародженими дітьми почали видавати нову допомогу: як отримати

Як повідомляв Знай.ua, які документи не дійсні під час військового стану: пояснення юристів