За вікнами українців справжнє літо, незабаром мине екватор "сезону відпусток". Саме час почати думати про те, що і як їсти взимку. Адже правда, потрібно "готувати сани влітку". Так, цього разу ми знайшли для наших читачів відмінний рецепт маринованого кавуна на зиму.
Про це стало відомо завдяки новій публікації в мережі Instagram на сторінці "смачні рецепти".
"Всім привіт. Супер смачний, маринад без оцту. Маринований кавун на зиму.
Нам буде потрібно: кавун, листя селери.
За кермо більше не пустять: частині водіїв необхідно терміново оновити документи - кого стосується
Жінка відрізала чоловікові "горобчика" і змила в унітаз: розлютилася через його інтим з племінницею
Обвинувачуваний у держзраді Порошенко руками дружини намагається врятувати свої фірми та елітну нерухомість, - ЗМІ
З вагонами грошей виникнуть проблеми: депутати хочуть взятися за ТЦК
Маринад: - Вода-1.5 літра; - Сіль - 30 гр (1 ст.л з гіркою); - Цукор-90 гр (3 ст. л цукру); - Лимонна кислота-6 гр (1 ч. л).
Спосіб приготування:
Кавун добре промиваємо, просушуємо. Нарізаємо на шматочки, будь-якої форми, щоб помістилися в банку. У стерилізовану банку кладемо пару гілочок листя селери і шматочки кавуна до повного. Заливаємо крутим окропом, накриваємо кришками. Ми залишаємо на хвилин 15-20.
Зливаємо воду з банок в мірну ємність, вимірюємо 1.5 літра і більше... Я варю маринад в цій же воді, можете злити воду з банок в раковину і замінити простий, чистою водою. У каструлю з водою всипаємо сіль, цукор і лимонну кислоту. Доводимо до кипіння, помішуючи до розчинення цукру і солі. Кип'ятимо хвилини 2-3.
Гарячим маринадом заливаємо банки з кавуном, закочує кришки, перевертаємо і вкутуємо по повного охолодження. Повірте... це смачно! Що може бути краще, ніж відкрити баночку, зимовим днем, насолодитися запахом і смаком кавуна! Всім вдалого приготування!", - розповідає автор рецепту.
Раніше повідомляли, оригінальний рецепт лечо з кабачками: консервуй і взимку не голодуй.
Як повідомляв Знай.uа, неймовірно смачний і без грама м'яса борщ на сироватці: простий рецепт від Костянтина Грубича.
Знай.uа писав, легкий рецепт "міської" окрошки: чим вона відрізняється від звичної.